Їжа та кулінарія

Як приготувати балик зі скумбрії: простий рецепт для смачної і вишуканої закуски, що здивує всіх

Зовсім недавно відкрив для себе чудовий рецепт приготування смачного балика зі скумбрії. Рецепт настільки простий, що спочатку у мене були деякі сумніви в ньому. Як виявилося, сумнівався я даремно, закуска виходить просто смакота.

Необхідні інгредієнти

  • 2 скумбрії (800 гр філе)
  • 1 ст. ложка гірчиці
  • 1 ст. ложка солі
  • 0,5 ч. ложки цукру
  • (за бажанням) трохи меленого коріандру

Приготування риби

  1. Підготовка риби: Скумбрію потрібно випатрати і обробити на філе. Шкіру знімати не обов’язково, як показав досвід, все відмінно просолюється і з нею. Готові філе промити і обсушити серветками.
  2. Приготування суміші для натирання: У підходящій ємності з’єднати сіль, цукор і гірчицю. Це базові приправи, але я ще від себе додав трохи меленого коріандру. Все гарненько перемішати.
  3. Натирання риби: Натерти цією сумішшю рибу з обох сторін. Філе укласти в контейнер з кришкою і відправити на добу в холодильник.
  4. Сушка риби: Через добу, філе скумбрії промити і обсушити. Тепер рибу потрібно кудись підвісити для підв’ялювання. Так як за вікном зима, підв’ялювати балик мені довелося вдома. Повісив я рибку на кухні, над батареєю, на шнур, тимчасово натягнутий від кухонної шафки до труби опалення.
  5. Захист від жиру: Знизу потрібно обов’язково поставити якусь ємність або розстелити побільше газет, щоб не довелося потім відтирати риб’ячий жир з підлоги. У мене були побоювання, що вдома буде сильно пахнути рибою, але даремно турбувався, пахло звичайно, але ледве вловимо, що цілком терпимо.
  6. Очікування: Ось що вийшло через добу. Вже через добу, балик з скумбрії готовий до вживання. По консистенції, це як скумбрія холодного копчення, на смак не схожа на неї зовсім. Тут більш яскраво відчувається смак самої риби, запах копчення не перебиває його.
  7. Дегустація: Гостроти гірчиці, до речі, теж практично не відчувається, є тільки смак, і то ледь вловимий. Такий балик з скумбрії буде відмінним варіантом для закуски під “біленьку”, її не соромно навіть на святковий стіл нарізати.

Подача та зберігання

Подача: Балик зі скумбрії чудово поєднується з картоплею, свіжими овочами або хлібом. Наріжте його тонкими скибочками і подавайте на великій тарілці, прикрашеній зеленню та лимоном. Зберігання: Якщо ви приготували більше, ніж можна з’їсти за один раз, зберігайте залишки балика в холодильнику в герметичному контейнері. Так він збережеться свіжим протягом декількох днів. Варіації: Ви можете експериментувати з різними спеціями та додавати до суміші для натирання паприку, часник, або інші улюблені приправи. Це додасть вашому балику нових смакових відтінків. Корисні поради: Для досягнення найкращих результатів використовуйте свіжу скумбрію та якісні спеції. Чим свіжіші інгредієнти, тим смачнішим вийде ваш балик.

Балик зі скумбрії – це проста у приготуванні і неймовірно смачна закуска, яка підійде як для святкового столу, так і для повсякденного вжитку. Спробуйте приготувати цю страву і ви будете приємно здивовані її смаком та ароматом.