Їжа

Балик зі скумбрії. Виходить просто “світова закуска”.

Зовсім недавно відкрив для себе чудовий рецепт приготування смачного балика зі скумбрії. Рецепт настільки простий, що спочатку у мене були деякі сумніви в ньому. Як виявилося, сумнівався я даремно, закуска виходить просто”бомба”.

Крім самої риби, потрібно лише – 1 ст. ложка гірчиці, 1 ст. ложка солі і 0,5 ч. ложки цукру. Це кількість приправ на 2 рибини(800гр філе).

Скумбрію, для початку потрібно випатрати і обробити на філе. Шкіру знімати не обов’язково, як показав досвід, все відмінно просолюється і з нею.
Готові филешки промити і обсушити серветками.

У підходящої ємності з’єднати сіль, цукор і гірчицю. Це базові приправи, але я ще від себе додав трохи меленого коріандру.

Все гарненько перемішати.

. і натерти цією сумішшю рибу з обох сторін.

Філе укласти в контейнер з кришкою і відправити на добу в холодильник.

Через добу, філе скумбрії промити і обсушити.

Тепер рибу потрібно кудись підвісити.
Так як за вікном зима, підв’ялювати балик мені довелося будинку.
Повісив я рибку на кухні, над батареєю, на шнур, тимчасово натягнутий від кухонної шафки до труби опалення.
Знизу потрібно обов’язково поставити якусь ємність, або розстелити побільше газет, що б не довелося потім відтирати риб’ячий жир з підлоги.

У мене були побоювання, що вдома буде сильно пахнути рибою, але даремно турбувався, пахло звичайно, але ледве вловимо, що цілком терпимо.

Ось що вийшло через добу.

Вже через добу, балик з скумбрії готовий до вживання.

По консистенції, це як скумбрія холодного копчення, на смак не схожа на неї зовсім. Тут більш яскраво відчувається смак самої риби, запах копчення не перебиває його. Гостроти гірчиці, до речі, теж практично не відчувається, є тільки смак, і то ледь вловимий.

Такий балик з скумбрії буде відмінним варіантом для закуски під “біленьку”, її не соромно навіть на святковий стіл нарізати. Та й на повсякденному столі така рибка буде до речі, з картопелькою вона дуже хороша.