Їжа

Біляші “ліниві”. Швидкий рецепт без метушні з тестом.

Дуже люблю біляші та чебуреки, але зовсім не люблю їх ліпити, вся ця метушня з тестом зовсім відбиває все бажання готувати.

Що б, все таки іноді побалувати себе біляшами, я зрідка готую їх, так званим, ледачим способом. По суті це навіть не біляші, а оладки з м’ясною начинкою. Але все одно річ виходить дуже смачна і нажористая.

Список інгредієнтів для “ледачих” біляшів

Начинка:

Фарш – 300 грам
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Часник – 2 зубчики
Сіль
Перець чорний

Тісто:

Борошно пшеничне – 300 грам
Кефір – 500 мл
Яйце куряче – 1 шт
Сода – 0,5 ч. л
Сіль – 0,5 ч. л
Цукор – 0,5 ч. л.
Масло рослинне для обсмажування

Для початку потрібно підготувати начинку.

Цибулю дрібно нарізати, часник пропустити через прес, з’єднати їх з фаршем, посолити, поперчити і все ретельно перемішати.

Готову начинку відставити в сторону, щоб спеції і цибульний сік просочив фарш. У цей час потрібно підготувати тісто.

В підходящу ємність налити кефір, додати соду, перемішати і почекати хвилинку. Сода має вступити в реакцію з кефіром.

Далі, додати сіль, цукор і яйце, все змішати.

Борошно вводити поступово, невеликими порціями, тісто по консистенції має вийти трохи густіше, ніж на оладки.

Тісто готове, тепер можна заздалегідь підготувати начинку, що б не втрачати на це час потім.

Потрібно з фаршу зліпити кульки, розміром з волоський горіх, і розплющити їх у невеликі плоскі котлетки.

Тісто і начинка готові, саме час приступити до обжарке.

Смажити у звичайній сковороді на великій кількості олії.

Столовою ложкою викласти тісто, зверху м’ясну “котлетку” і залити це знову тістом.

Обсмажувати 5 хвилин кожну сторону до рум’яної скоринки, на середньому вогні.

Готові біляші викласти на паперові рушники, щоб прибрати надлишки масла.

Подавати до чаю, краще гарячими.

На цьому все! Спасибі, що дочитали до кінця!

Буду дуже вдячний Вашому лайку, коментарю, і підписатися. Все це дуже допомагає каналу в розвитку.