Їжа та кулінарія

Хочеш здивувати сім’ю своїм кулінарним талантом: приготуйте на сніданок омлет-книжку

Скільки Ви знаєте рецептів страв з яєць? Я, навскидку, нарахував близько 20, відомих мені. Насправді ж, рецептів безліч, різного ступеня складності, починаючи від банальної яєчні “глазуньи”, закінчуючи яким небудь хитромудрою омлетом, або навіть китайськими “столітніми” яйцями. Наведений нижче рецепт омлету, не особливо складний в плані приготування, але в результаті виходить, досить оригінальне блюдо.

Список інгредієнтів для омлету:

  • Яйця курячі за 10 шт;
  • Шинка 100 г;
  • Сир 100 г;
  • Помідор 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт;
  • Сіль;
  • Перець чорний мелений;
  • Олія рослинна.

Для початку, потрібно відокремити жовтки від білків. Змішуємо їх в окремих ємностях до однорідної маси попередньо посоливши і поперчив. Далі, нарізаємо інші інгредієнти довільними шматочками.

Приготування омлету

  1. Розігрівання сковороди: У розігріту сковороду виливаємо приблизно третю частину білка. Чекаємо, поки схопиться, і викладаємо на одну половинку сир. Складаємо млинець навпіл.
  2. Додавання жовтка і шинки: На звільнену частину сковорідки вливаємо половину жовтка. На жовток викладаємо половину всієї шинки. Знову складаємо омлет навпіл, накриваючи шинку тією половиною, що з сиром.
  3. Повторення з іншого боку: Повторюємо з рештою жовтком і шинкою таку ж операцію з іншого боку. І знову складаємо омлет навпіл, товстою частиною на тонку.
  4. Додавання білка, помідорів і цибулі: Аналогічно поступаємо з рештою білка – вливаємо половину, викладаємо скибочки помідорів і, при бажанні, кільця цибулі. Складаємо і повторюємо з іншого боку.
  5. Заключне складання: Коли всі інгредієнти додані, омлет остаточно складається в товстий шар. Слідкуйте за тим, щоб він не пригорів, регулюючи температуру сковороди.
  6. Остаточне приготування: Продовжуйте готувати омлет на середньому вогні, періодично перевертаючи його, щоб він рівномірно пропікся і набув золотистого кольору.
  7. Подача: Готовий омлет-книжку наріжте на порційні шматки і викладіть на тарілку. Можна прикрасити зеленню, додати свіжі овочі або салат.
  8. Експериментуйте з інгредієнтами: Ви можете додавати до омлету різні інгредієнти за вашим смаком – гриби, болгарський перець, шпинат, бекон тощо. Це додасть нових смакових відтінків і урізноманітнить ваші сніданки.
  9. Рівномірне приготування: Щоб омлет рівномірно пропікався, використовуйте сковороду з антипригарним покриттям і готуйте на середньому вогні. Якщо омлет виходить занадто товстим, накрийте сковороду кришкою на декілька хвилин, щоб він пропікся зсередини.

Омлет-книжка – це не лише смачний і ситний сніданок, але й можливість проявити свою кулінарну творчість і здивувати близьких. Використовуйте цей рецепт як базу і експериментуйте з інгредієнтами, створюючи нові варіації цієї страви. Насолоджуйтесь приготуванням і смачного!