Хочеш здивувати сім’ю своїм кулінарним талантом? Приготуй на сніданок омлет-“книжку”
Скільки Ви знаєте рецептів страв з яєць?
Я, навскидку, нарахував близько 20, відомих мені. Насправді ж, рецептів безліч, різного ступеня складності, починаючи від банальної яєчні “глазуньи”, закінчуючи яким небудь хитромудрою омлетом, або навіть китайськими “столітніми” яйцями.
Наведений нижче рецепт омлету, не особливо складний в плані приготування, але в результаті виходить, досить оригінальне блюдо.
Список інгредієнтів для омлету.
Яйця курячі за 10 шт
Шинка 100 г
Сир 100 г
Помідор 1 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Сіль
Перець чорний мелений
Олія рослинна
Для початку, потрібно відокремити жовтки від білків. Змішуємо їх в окремих ємностях до однорідної маси попередньо посоливши і поперчив.
Далі, нарізаємо інші інгредієнти довільними шматочками.
Підготовка продуктів закінчена, можна приступати до самої готуванні.
У розігріту сковороду виливаємо приблизно третю частину білка.
Чекаємо, поки схопиться і викладаємо на одну половинку сир.
Складаємо млинець навпіл, а на звільнену частину сковорідки, вливаємо половину жовтка. На жовток викладаємо половину всієї шинки.
Знову складаємо омлет навпіл, накриваючи шинку, тією половиною, що з сиром і повторюємо з рештою жовтком і шинкою таку ж операцію з іншого боку.
І знову складаємо омлет навпіл, товстою частиною на тонку.
Аналогічно поступаємо з рештою інгредієнтами – половину залишився білка вливаємо, викладаємо скибочки помідорів і при бажанні кільця цибулі. Складаємо і повторюємо з іншого боку.
Трохи сумбурно пояснив, але сподіваюся зрозуміло)))
Повинен вийде ось такий багатошаровий омлет з начинкою.
Омлет вийшов досить великим, самотужки його не подужати, а ось для невеликої сім’ї до сніданку, буде в самий раз.
На цьому все. Спасибі, що дочитали до кінця!